De werkwijze van FoodSteps Diëtisten

Bij FoodSteps Diëtisten kan je terecht met of zonder verwijzing van de arts of specialist. Een verwijzing heeft wel de voorkeur, omdat de informatie die op de verwijsbrief staat, waardevol en handig kan zijn voor de diëtist. Dit zorgt ook dat de diëtist makkelijk kan overleggen met de verwijzer. De diëtist kan ook bij jou thuis komen als je niet naar de praktijk kunt komen. Dan is het belangrijk dat er op de verwijzing staat dat een huisbezoek gewenst is. Begeleiding kan ook telefonisch, online of via beeldbellen.
Een begeleidingstraject bij FoodSteps Diëtisten bestaat uit drie onderdelen: de intake, de begeleidingsfase en de afrondende fase.

Intake

Tijdens het eerste gesprek, de intake, wil de diëtist van FoodSteps je graag goed leren kennen. Dit gesprek duurt meestal 60 minuten. Daarbij zal besproken worden wat je leerdoelen zijn, hoe je algehele gezondheid ervoor staat, welke medicijnen je eventueel gebruikt, wat je nu gewend bent te eten en hoeveel je beweegt. Wie en wat belangrijk is in je leven. Samen met jou zal gekeken worden welke stappen in jouw voeding en leefstijl wenselijk en haalbaar zijn. Indien gewenst, kan een persoonlijk voorbeeld dagmenu met variatiemogelijkheden worden opgesteld.

Begeleidingsfase

Begeleidings fase

In coachende vervolggesprekken, meestal 30 minuten, zal besproken worden hoe de stap die je hebt gezet is bevallen en wat het je heeft opgeleverd. In de gesprekken zullen steeds onderwerpen aan bod komen die je wilt bespreken. Daarna wordt gekeken of een nieuwe stap gewenst is. De begeleiding is persoonlijk en op maat.

Afrondende fase

Je hebt je leerdoel bereikt. Naast dat je weet wat er nodig is om je gezondheid te ondersteunen met voeding en leefstijl, heb je ook daadwerkelijk stappen gezet. Je hebt meer energie en je hebt duidelijk wie en wat belangrijk is in jouw leven. Tevens heb je oefeningen en handvatten die bijdragen aan een duurzaam resultaat.