Onbedoeld gewichtsverlies/ondervoeding

Bij ondervoeding is vaak de gedachte dat mensen er heel mager uitzien. Ondervoeding kan echter voorkomen bij mensen die onder, op, of boven een gezond gewicht zitten. Vaak wordt het gezien bij mensen die onbedoeld 3 kg of meer zijn afgevallen in een korte periode. 

Ondervoeding, en het risico daarop, kan veroorzaakt worden door een tekort aan calorieën. Andere oorzaken kunnen zijn medicijngebruik, ziekte, sociale omstandigheden en emotionele problemen.

Symptomen van ondervoeding kunnen onder andere zijn:
-Vermoeidheid
-Minder kracht ervaren
-Lusteloosheid
-Verminderde eetlust
-Het vaak koud hebben
-Lage weerstand

Als je denkt dat je ondervoed bent of onbedoeld gewicht verliest, is het belangrijk om dit te bespreken met je arts. Soms is de oorzaak van de ondervoeding niet gelijk duidelijk. Ook dan kan begeleiding door FoodSteps Diëtisten er aan bijdragen dat het gewicht in ieder geval niet verder omlaag gaat en dat je voeding volwaardiger wordt. Meestal kan dit met reguliere voeding en soms kan het waardevol zijn om flesjes drinkvoeding in te zetten. Bij medische noodzaak wordt dit vergoed vanuit de basisverzekering als het is voorgeschreven door een diëtist. 

Denk jij ondervoed te zijn of risico te lopen hierop? Wil je meer energie? Wil je advies en begeleiding op maat? Neem dan contact op met FoodSteps Diëtisten

Afspraak maken

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.