Diabetes Mellitus Type 2 (suikerziekte)

Als je van je arts te horen hebt gekregen dat je suiker (= glucose) in je bloed te hoog is, is dat mogelijk wel even schrikken. Wat belangrijk is om te weten, is dat je gewicht, voeding en leefstijl van invloed kan zijn. Door hier stappen in te zetten kan je gebruik van medicijnen voorkomen, beperken of afbouwen. Enkele manieren waarop een gezondere voeding je gezondheid en energieniveau kan verbeteren als je diabetes hebt, zijn:

  1. Betere bloedsuikerregulatie: Een gezonde voeding met een gevarieerd aanbod aan voedingsstoffen kan helpen om je bloedsuikerspiegel te verlagen en te stabiliseren.
  2. Gewichtsbeheersing: Het bereiken en behouden van een gezonder gewicht is belangrijk voor mensen met diabetes. Een gezonde voeding kan helpen om af te vallen of een gezond gewicht te behouden.
  3. Verminderd risico op complicaties: Een gezonde voeding kan het risico op complicaties zoals hart- en vaatziekten, nierziekte, zenuwschade, wondherstel en oogproblemen verminderen.

Wil je lekker blijven eten en zelf iets doen aan je diabetes? Wil je advies en begeleiding op maat? Neem dan contact op met FoodSteps Diëtisten

Afspraak maken

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.